ESTUDI DE LES DIMENSIONS DE LA PERSONALITAT I LA PSICOPATOLOGIA INFANTIL MITJANCANT L'ADAPTACIO CATALANA DEL PERSONALITY INVENTORY FOR CHILDREN (PIC)

Autor: CLARIANA MUNTADA MERCE
Año: 1986
Universidad: AUTONOMA DE BARCELONA
Centro de realización: DEPARTAMENT DE FARMACOLOGIA I PSIQUIATRIA DIVISIO DE PSICOLOGIA MEDICA FACULTAT DE MEDICINA UNIVERSITAT AUTONOMA DE BARCELONA.
Centro de lectura: FILOSOFIA Y LETRAS
Director:
Tribunal: DOMENECH I LLAVERIA EDELMIRA , TORO I TRALLERO JOSEP , FLORES FORMENTI TOMAS DE , PEREZ I SANCHEZ JORDI , COSTAS I MORAGAS CARME
Resumen de la tesis

L'ESTUDI DE LES DIMENSIONS DE PERSONALITAT I PSICOPATOLOGIA INFANTIL HA DONAT UN TOMB IMPORTANT: RECENTMENT S'HAN AILLAT AQUESTES DIMENSIONES A PARTIR DE DIVERSOS QUESTIONARIS. UN D'ELLS ES EL PERSONALITY INVENTORY FOR CHILDREN (PIC) POC CONEGUT AL NOSTRE PAIS. L'OBJECTIU D'AQUEST TREBALL ES DOBLE: D'UNA BANDA CONSTRIBUIR A L'ESTUDI DE LES DIMENSIONS DE PERSONALITAT I PSICOPATOLOGIA A PARTIR D'AQUESTA PROVA I DE L'ALTRA PROPOSAR UN NO U INSTRUMENT DE DIAGNOSTIC EN LLENGUA CATALANA ESTANDARDITZAT AMB UNA MOSTRA DE MENS CATALANS. LA PSICOLOGIA TRANSCULTURAL HA DEMOSTRAT DIVERSES VEGADES QUE QUAN LES PROVES PSICOLOGIQUES ESTAN BEN ADAPTADES ES TROBEN RESULTATS MOLT SIMILARS ENTRE DIFERENTS CULTURES. LA NOSTRA INTENCIO EN TRADUIR EL PIC HA ESTAT PROCURAR QUE ELS RESULTATS QUE OBTENIM AMD LA VERSIO CATALANA SIGUIN BEN SEMBLANTS AL DE LA VERSIO ORIGINAL AMERICANA. AQUEST OBJECTIU S'HA ACOMPLERT EN TOTES LES ESCALES DEL PERFIL DEL PIC LLEVT DE LA DEF A TOTS DOS SEXES QUE SE SEPARA MAS DE 5 PUNTS DE NOTA T RESPECTE DEL BAREM AMERICA. QUANT AL SEGON OBJECTIU L'ESTUDIDE LES DIMENSIONS DE PERSONALITAT VEIEM QUE EL PIC EN VERSIO CATALANA ES CAPAC D'AILLAR DIMENSIONS SEMBLANTS A LES QUE HAN OBTINGUT ALTRES AUTORS AMB ALTRES PROVES. CONCRETAMENT HEM AILLANT QUATRE FACTORS PRINCIPALS A PARTIR DE LES ESCALES DEL PERFIL: PSICOPATOLOGIA (F ADJ SOM D FAM DLQ WDL ANX PSY I SSK) ADAPTACIO I SOCIALITZACIO (DEF ADJ SOM SSK) PROBLEMES DE CONDUCTA (L F ADJ DLQ I HPR) I DESENVOLUPAMENT COGNITIU (ADJ ACH IS I DVL).